Astfel, pretul de inchiriere pentru o garsoniera a scazut in luna iulie cu 2% fata de luna anterioara.

In prezent, pentru o garsoniera, proprietarii solicita un pret mediu de 246 de euro. Raportat la aceeasi perioada a anului trecut, cand pentru o garsoniera se solicita in medie o chirie de 300 de euro, acum, pretul solicitat este cu 17% mai redus.

In luna iulie, chiria medie pentru un apartament de doua camere a fost de 347 de euro, in scadere cu 2% fata de luna precedenta. Chiriile pentru doua camere au scazut cu 18% fata de cele solicitate in luna iulie a anului trecut.

Pentru apartamentele de trei camere proprietarii au solicitat un pret mediu de inchiriere de 462 de euro in luna iulie, mai mic cu 5% fata de luna precedenta. Fata de luna iulie 2009, se observa o scadere de 22%.

Pentru un apartament de patru camere a fost solicitata in medie o chirie de 750 euro, cu 13% mai mare fata de valoarea de luna anterioara si cu 17% mai mica fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In luna iulie 2010, pe piata inchirierilor a aparut un total de 2.700 de apartamente. Oferta de locuinte destinate inchirierii a variat cu 4% in minus fata de luna precedenta.

Numarul garsonierelor aparute a scazut cu 7% fata de iunie.

In zona apartamentelor de 2 camere, numarul de oferte s-a diminuat cu 5% fata de iunie, in timp ce numarul apartamentelor de 3 camere scoase la inchiriere s-a mentinut constant fata de luna trecuta. Numarul ofertelor de 4 camere a crescut cu 15% fata de luna anterioara.

In general, in lunile de vara tranzactiile de pe piata inchirierilor se reduc ca si numar. Acest aspect se resfrange in chiriile apartamentelor sub forma unor scaderi de pret.

Proprietarii incearca sa convinga potentialii chiriasi prin solicitaterea unei chirii ajustate. Tranzactionarea poate ajunge sa se faca la un pret chiar mai scazut decat cel anuntat initial.

Anunturiparticulari.ro a fost lansat in anul 2001 de compania Agentie.NET si consta in monitorizarea tuturor anunturilor imobiliare publicate de persoanele particulare in presa scrisa si pe Internet.