Aflat pe strada Leon Vodă (zona Unirii), imobilul cu opt camere şi cinci băi, cu suprafaţă de 335 de metri pătraţi, a fost finalizat în 1912.

Casa este scoasă la vânzare acum pentru 650.000 de euro, cu 100.000 de euro mai puţin decât preţul iniţial.

Casa în stil Neoromânesc se distinge prin faţada bogat ornamentată. Elementele decorative ale ferestrelor, cu arce în acoladă frântă şi mascaroni, duc cu gândul la decoraţia palatelor veneţiene, ajunsă în Europa pe filieră Orientală, în secolele XII-XIII, potrivit News.ro.

Din spaţiul occidental, formele decorative au inspirat la finalul secolului al XVII-lea stilul Brâncovenesc, fiind integrate două secole mai târziu în registrul Neoromânesc.

Friza decorativă cu motive vegetale aparţine şi ea stilului autohton, fiind poziţionată, în construcţia iniţială, sub acoperiş.

Casa a fost renovată şi extinsă cu două niveluri (etaj şi mansardă) în perioada 2007-2008. Începând cu anul 2008, destinaţia casei a fost divizată în restaurant cu specific grecesc (la subsol şi parter) şi apartamente pentru locuit la nivelurile superioare.

Proprietatea poate avea destinaţie comercială, rezidenţială sau mixtă. Este vândută împreună cu societatea comercială acreditată pentru activităţi de restaurant.