O situatie asemanatoare poate fi intalnita si in celelalte mari orase ale tarii, potrivit unei analize realizate de Imobiliare.ro, remis Incont.ro. Datele portalului arata ca in zona centrala a Capitalei, chiriile cerute de proprietarii de garsoniere pornesc de la 190-200 de euro pe luna, cum este cazul unei locuinte de 22 de metri patrati, situata intr-un bloc din 1940 de pe Bulevardul Magheru, langa Hotel Lido.

Pentru apartamentele cu doua camere, preturile chiriilor pornesc de la un nivel minim de 200 de euro pe luna. Acesta este pretul cerut pentru o unitate locativa de 70 de metri patrati situata la primul etaj al unui bloc vechi din zona Universitate, locuinta fiind disponibila mobilata.

Pe segmentul locuintelor tricamerale, pretentiile proprietarilor incep de la aproximativ 300 de euro pe luna. Cu atat poate fi inchiriat un apartament cu o suprafata de 60 de metri patrati in zona Cotroceni, mobilat, utilat si situat la etajul al treilea al unui bloc vechi.

In Timisoara chiriile pentru garsoniere pornesc de la 160 de euro pe luna, buget cu care poti inchiria o locuinta mobilata, cu o suprafata de 35 de metri patrati, situata in apropiere de Parcul Rozelor.

La doua camere, preturile incep de la 200 de euro pe luna, cu aceasta suma putand fi inchiriat un apartament tip duplex, finalizat in anul 2007, cu o suprafata de 55 de metri patrati.

Tot in centrul Timisoarei, un apartament tricameral cu o suprafata utila de 75 de metri patrati are un pret cerut de 400 de euro pe luna. Locuinta este situata intr-un bloc ridicat in 1995 si este complet mobilata si utilata.

In Brasov, o unitate locativa monocamerala poate fi inchiriata cu cel putin 180 de euro pe luna. Pentru o garsoniera din Centrul Civic, amplasata in bloc vechi si cu o suprafata de 35 de metri patrati, proprietarul solicita o suma de 190 de euro pe luna.

Un pret chiar mai mic, respectiv 150 de euro pe luna, este cerut pentru un apartament cu doua camere de 58 de metri patrati, dar care se inchiriaza nemobilat.

Pe de alta parte, tot in Centrul Civic, o unitate locativa tricamerala, cu o suprafata utila de 70 de metri patrati, are un pret cerut de 250 de euro pe luna.

In Cluj-Napoca, chiriile solicitate pentru segmentul garsonierelor pornesc de la 200 de euro pe luna, pentru o locuinta in bloc vechi de 28 de metri patrati utili, complet mobilata si utilata.

Pentru locuintele cu doua camere, pretentiile proprietarilor incep de la 250 de euro pe luna, iar pentru trei camere de la 330 de euro pe luna.

In Constanta, chiriile variaza de la 180 de euro pentru o garsoniera sau un apartament cu doua camere, in timp ce locuintele cu trei camere pot fi inchiriate cu 1.200 de lei pe luna (aproape 270 de euro).