In primele patru luni in Romania s-au vandut 1 Lamborghini de 380.000 de euro, 2 Ferrari, 2 Bentley Continental GT, 2 Porche Panamera si 1 Jaguar XKR. Iar lista continua. Dealerii spun ca se asteapta la vanzari mult mai mari fata de anul trecut.

Multi nu si-ar permite sa plateasca nici impozitul pentru astfel de masini, care poate ajunge si la 2.000 de euro pe an. Cat priveste asigurarea Casco, in unele cazuri face cat jumatate dintr-o garsoniera. Adica in jur de 15.000 de euro, pentru un Ferrari.

Piata masinilor de lux scoate la iveala si o mare problema a economiei romanesti: noi nu producem bunuri cu valoare adaugata mare. Pentru fiecare roman care cumpara un astfel de bolid, Romania trebuie sa vanda 18 Logan-uri in afara tarii pentru a echilibra balanta comerciala.

Noi am ratat ocazia sa producem masini scumpe la noi in tara pentru ca nu avem infrastructura suficient de buna. Asa ca atat Audi, cat si Mercedes au preferat sa investeasca sute de milioane de euro in Ungaria, unde au creat noi de locuri de munca.