Piata imobiliara din New York este recunoscuta unanim drept cea mai scumpa si pretentioasa din lume. Dar, chiar si acolo, pretul de 88 de milioane de dolari pentru un penthouse a starnit senzatie. Doar comisionul agentului care a intermediat vanzarea se ridica la 3 milioane si jumatate de dolari.

De fapt, cand spunem apartament, ar trebui sa ne gandim la un soi de conac, cu o suprafata de 627 de metri patrati si panorama de 360 de grade asupra Manhattanului. Saloanele oficiale dispun de seminee si au vedere catre Central Park.

Toate ii apartin acum Ecaterinei Ribolovleva, fiica magnatului ingrasamintelor din Rusia. Miliardarul nu este la prima achizitie de acest gen. Anul trecut a cumparat resedinta din Florida a lui Donald Trump, platind tot in numerar si tot cu o suma impresionanta: 85 de milioane de dolari.

In ceea ce-o priveste pe tanara Ecaterina, trebuie spus ca de fapt n-avea nevoie de o locuinta permanenta in New York, pentru ca are deja una in Monte Carlo.

Se pare insa ca ofertele de inchiriere prezentate de agenti au dezamagit-o, asa ca i-a cerut tatalui ei sa-i cumpere totusi o casa pentru cele 3-4 luni pe care ar trebui sa le petreaca la studii in metropola americana.