Cel care s-a dovedit a fi intr-un final un simplu hot a primit cheile locuintei extrem de usor, doar in baza unei hartii fara valoare care tinea loc de carte de identitate. Era copia unui buletin, la care adaugase fotografia sa. A cerut apartamentul pentru trei zile si a platit in schimb 150 de euro.

Imediat ce s-a vazut in casa omul s-a apucat de strans. Tot. Absolut tot: mobilier, vesela, lenjerie, perdele, galerii, inclusiv sistemele de inchidere a usilor.

Le-a dus apoi pe la rude si prieteni din Prahova si Ialomita, cu gandul sa le vanda. Nu a apucat insa, pentru ca proprietarul i-a alertat pe politistii de la Sectia 11. Acestia au recuperat toate lucrurile, in valoare de peste 20.000 de lei, iar individul a fost arestat preventiv. Agentii ii cauta si pe cei ce l-au ajutat si ii sfatuiesc pe proprietarii care au patit la fel sa depuna plangere.

Pe de alta parte, le recomanda celor care inchiriaza sa solicite actele de identitate in original si, daca este posibil, sa aiba in bloc un om de baza, care sa ii anunte cand observa ceva suspect.