Dupa o progamare facuta cu o zi inainte, taxiul soseste acolo unde parintii nu pot ajunge. Soferii sunt angajati doar daca au studii superioare si vorbesc perfect limba engleza, relateaza Stirile ProTV.

Robert, de exemplu, este elev in clasa pregatitoare la o scoala privata de la marginea Bucurestiului, iar parintii sai platesc un abonament lunar pentru transportul lui. Masinile sunt dotate inclusiv cu scaune pentru copii mici, iar parintii sunt instiintati printr-un SMS atunci cand taximetristul ajunge la adresa.

"Este vorba despre parinti care au foarte mult de munca, pentru care dusul catre scoala si adusul in fiecare zi ocupa foarte timp, parinti care isi permit sa plateasca serviciul nostru", explica Iulia Dinu, reprezentantul companiei de taximetrie.

In functie de distanta parcursa, un abonament lunar costa intre 400 si 1.000 de lei. La o alta companie, tariful se calculeaza cu 3 lei pe kilometru, iar parintii pot opta pentru transport individual sau la comun cu alti copii.

Rasfatate sunt mai nou si necuvantatoarele. O cursa in Bucuresti pentru un caine, de pilda, porneste de la 80 lei. El calatoreste intr-o cursa speciala. In cazurile in care animalele nu sunt atat de cuminti sau daca le asteapta un drum intr-o alta localitate, acestea pot fi sedate.

In Bucuresti exista 10.000 de taxiuri clasice autorizate, insa firmele care fac transport de nisa sunt in plina dezvoltare.