Cu ani inainte sa poata avea un permis de conducere sau sa aiba dreptul de a bea intr-un bar, David Karp a inceput sa proiecteze site-uri web. In 2007, la varsta de 21 de ani, acesta a fondat Tumblr, cunoscuta platforma de blogging si retea de socializare. 

Eram foarte responsabil in copilarie, in momentul in care am inceput sa lucrez pentru diversi clienti si sa dezvolt diferite proiecte. Am reusit sa creez niste site-uri de succes, asa ca oamenii au trecut peste faptul ca aveam o varsta atat de frageda”, isi aminteste Karp. 

Tumblr gazduieste in prezent mai mult de 85 de milioane de bloguri, lucru care ii aduce peste 18 miliarde de vizualizari in fiecare luna. Dar intrarea in mediul dur al afacerilor a fost deloc un lucru la indemana pentru un copil.

 “Chiar si numai ideea ca un copil de 13 ani sa semneze un contract si sa ceara o factura pentru produsele pe care le ofera, mi se parea inspaimantatoare. Au fost momente cand il puneam pe tatal meu sa dea telefon si sa pretinda ca as fi eu, pentru ca imi dadeam seama ca vocea mea suna ca cea a unui copil”, recunoaste Karp. 

Ca alti titani ai industriei de IT, Karp a renuntat la scoala pentru a se dedica afacerii sale. Acesta a fost educat acasa pana la varsta de 15 ani si a decis sa nu mai urmeze si liceul. Mama si tatal sau, o profesoara de stiinte si un compozitor din Manhattan, i-au sustinut in totalitate decizia. 

Eram pus in fata acestei oportunitati interesante de a face exact ceea ce imi place sa fac, asa ca sa raman la scoala si sa acumulez cunostinte in continuare mi se parea fara sens”, povesteste tanarul. 

Cu toate astea, David Karp spune ca nu sfatuieste pe nimeni sa renunte la scoala si ca i-ar placea ca intr-o buna zi sa isi reia cursurile. 

Potrivit unui raport realizat de CNBC, numai in Marea Britanie exista 115.000 de instalatori, 83.000 de barmani, 323.000 de ospatari si 80.000 de soferi de camioane, toti cu diplome si calificari care nu ii ajuta in domeniul in care activeaza.