Cei doi giganti ai Internetului au declarat pe site-urile lor ca aceasta masura va ramane in vigoare pana la 3 aprilie, in timp ce autoritatile, ingrijorate cu privire la fluxul informatiei si a criticilor vehiculate pe microbloguri, incearca sa-si sporeasca controlul asupra Internetului.

"Zvonurile si informatiile ilegale si daunatoare propagate pe microbloguri au avut repercusiuni sociale nefaste iar comentariile contin o cantitate mare de informatii daunatoare", a afirmat pe site-ul sau Tencent, unul dintre principalele servicii de retele sociale, mesagerie instantanee, microblogging si jocuri online din China.

"De la 31 martie ora 08:00 la 3 aprilie ora 08:00 functia de comentarii a Weibo va fi temporar suspendata", a declarat la randul sau Sina, care detine primul serviciu de microblogging din China, Sina Weibo.

Aceste masuri ce restrang libertatea utilizatorilor de Internet intervin dupa ce autoritatile chineze au impus inchiderea a 16 site-uri si arestarea a sase persoane pentru "crearea si propagarea de zvonuri", conform informatiilor publicate in noaptea de vineri spre sambata de agentia oficiala China Noua.