Pe cand era inca la liceu, in Jacksonville, Florida, lucra cu jumatate de norma la unul dintre restaurantele Hooters, unde servea bere si aripi de pui.

La 19 ani a renuntat la planurile sale de avocatura, acceptand propunerea lantului de restaurante de a-i ajuta sa se extinda. 

"Am avut un singur parinte. Mama mea avea trei joburi si ne dadea cate 10 dolari pe saptamana, asa ca m-am angajat imediat ce am ajuns la varsta legala pentru a munci. Inainte sa lucrez la Hooters, am vandut haine intr-un mall", a povestit  Kat Cole.

In cei zece ani petrecuti la Hooters, Kat Cole spune ca acesta si-a marit de cinci ori numarul locatiilor si a ajuns de la venituri de 300 de milioane de dolari la incasari de un miliard de dolari. Hooters este prezent acum in 33 de tari, prin 500 de filiale. 

"Slujba de la Hooters mi-a placut. Cand bucatarul si-a dat demisia, am invatat sa lucrez in bucatarie. Mai apoi, cand managerul a renuntat, i-am preluat si lui atributiile. In momentul in care mi s-a propus sa ma ocup de deschiderea restaurantului din Australia, nu mai zburasem niciodata cu avionul. Nici macar nu aveam pasaport", si-a amintit femeia. 

"Mi-am dat seama ca in Miami dureaza doar o zi sa imi fac pasaportul, asa ca am zburat acolo, l-am luat, iar a doua zi eram in Australia. Am stat in Sydney 40 de zile, m-am intors, si peste 10 zile mi s-a cerut sa deschid primul restaurant in America Centrala. Apoi in America de Sud, Asia, Africa si Canada. Pana cand am implinit 20 de ani, inaugurasem primele restaurante Hooters pe majoritatea continentelor, dar nu mai descurcam cu scoala. Asa ca am renuntat la liceu ca sa devin seful diviziei de corporate training de la Hooters", recunoaste Cole.

Kat Cole are planuri mari pentru viitor. Acum a devenit presedintele magazinelor de dulciuri Cinnabon. Cinnabon are 1.000 de sedii, deschise in 50 de tari si este pe cale sa incheie parteneriate cu lanturile fast-food Burger King si Taco Bell.

Americanca mizeaza ca franciza va atinge in curand o cifra de vanzari de un miliard de dolari si va considerata unul dintre cele mai importante branduri alimentare din lume.

Kat Cole are si cateva sfaturi pentru tinerele femei care vor sa reuseasca in afaceri, subliniind ca experienta cat mai diversa si voluntariatul pot reprezenta atuuri valoroase. 

"La unul dintre evenimentele unde eram angajata sa inmanez ecusoane am ajutat o femeie care nu isi gasea locul in sala. S-a dovedit a fi fondatoarea magazinelor Pink, dar si cu rol in consiliile directoare ale mai multor companii din domeniul IT. Am ajuns sa fim prietene. Cand faci ceea ce trebuie pentru motivele corecte, intotdeauna viata te va rasplati".