Piata de jocuri si console da semne de maturizare
Desi inca destul de mica, dar in continua crestere in ultimii ani in pofida recesiunii, piata locala de jocuri si console incepe sa dea semne de maturizare. Romania intra astfel pe harta europeana a jocurilor video, odata cu participarea pentru prima oara in istorie, in aceasta iarna, la o competitie internationala in domeniu.
"Incercam sa-i luam prin surprindere prin stanga, dar va trebui sa ne acoperiti de la etajele superioare ale cladirii." Cinci pasionati de jocuri video isi conturau weekendul trecut cea mai buna strategie de atac impotriva competitorilor. In total, saisprezece echipe au scos armele si au incercat sa-si demonstreze abilitatile la Counter Strike, pentru cunoscatori unul dintre cele mai longevive jocuri din industria locala, care tinea nenumarati baieti de liceu in internet cafe-uri cel putin cateva ore odata acum un deceniu.
A urmat si un campionat de Starcraft 2, iar la finalul zilei s-au ales primii semifinalisti. Opt dintre echipe au continuat insa luptele virtuale si duminica, intrecandu-se de asta data cu gameri din Serbia, Bulgaria, Bosnia, Croatia si Ungaria.
S-a intamplat la DreamHack Balkan, competitia in materie de jocuri pe calculator pentru calificarile regionale care va trimite doua echipe in Suedia, in iarna, la evenimentul international desfasurat de mai bine de 17 ani, dar niciodata cu participanti din Romania. Piata locala de jocuri video a devenit acum suficient de interesanta la nivel international incat sa se plaseze pe harta europeana a jocurilor si sa fie luata in calcul pentru o competitie unde in fiecare an sunt conectati la retea si se joaca in acelasi timp cel putin 12.000 de pasionati de jocuri.
Cu siguranta, a contat faptul ca afacerile in domeniu s-au majorat de la an la an chiar si in ultima perioada, iar afacerile companiilor din domeniu au fost poate cele mai rezistente la criza din intreaga economie. "Anul acesta vanzarile de console si jocuri video ar trebui sa ajunga la 20 de milioane de euro, in crestere fata de nivelul de 16 milioane de euro inregistrat anul trecut", estimeaza Silviu Stroie, directorul general al ComputerGames, care distribuie in Romania o serie de jocuri printre care si Counter Strike si care a organizat DreamHack Balkan. "Inca este o piata mica, departe de Polonia sau Cehia, dar este pe drumul cel bun", spune Stroie.
Pe acelasi subiect: