Iata cele 10 inovatii care vor schimba lumea:

1. Plasticul va fi eliminat din ambalajele produselor alimentare. Un professor de la Harvard a inventat WikiCelles, un ambalaj reclicabil care va ocupa locul plasticului. WikiCell arata precum coaja unei portocale sau a unei nuci de cocos si are proprietatea de a proteja mancarea si bauturile precum: inghetata, iaurt, cascaval, suc cu budinca.

2. Datorita noilor tehnologii, testul ADN va fi mai accesibil. Oxford Nanopore Technologies lucreaza deja la niste sisteme care ar putea fi disponibile pe piata in a doua jumatate a acestui an. Curand, testul ADN va fi comercializat sub forma de stick si va costa aproape 900 de dolari.

3. Centura gonflabila. Acest tip de centrura a aparut anul trecut, fiind comercializata pe piata de Ford Explorer. Curand insa va fi extinsa la alte modele Ford, precum si la autoturismele Mercedes-Benz. In cazul de impact, centura se umfla timp de 40 de milisecunde, suficient pentru a-ti salva viata.

4. Transplantul de ovare: femeile supuse unui tratament impotriva cancerului isi pot pierde fertilitatea, dar sa li se preleveze tesut ovarian. Tesutul va fi pastrat la rece, iar cand pacienta va termina tratamentul si se va decide sa aiba copii, medicul ii va putea face tranplantul. Pacienta va produce din nou ovule. Transplantul dureaza 20 de minute, iar pacienta poate pleca acasa in doua ore de la interventie.

5. Microbii vor fi folositi pentru a produce energie: cercetatorii lucreaza pentru a gasi o modalitate ca acestia sa poata fi folositi pentru a produce un combustibil numit isobutanol, ce ar inlocui benzina.

6. Cursele in spatiu: presedintele Barack Obama incurajeaza operatorii aerieni sa ofere cat mai multe calatorii in spatiu. Numeroase companii private au inceput deja sa se ocupe serios de acest lucru, achizitionandu-si nave spatiale care vor fi puse la dispozitia clientilor. Acest lucru va putea fi posibil din 2013.

7. Microscopul care va fi atasat telefonului mobil: el a fost inventat de Aydogan Ozcan, inginer si profesor la Universitatea din California, Los Angeles, in 2010. Microscopul va putea salva vieti omenesti deoarece cu ajutorul lui oamenii vor putea transmite unui centru de specialitatea toate informatiile sale de natura medicala, printr-o simpla fotografiere a salivei. Totodata, oamenii vor descoperi daca sufera sau nu de boli grave. Pretul microscopului va fi de doar 10 dolari.

8. Laboratorul in care s-ar putea produce carnea ar duce la sfarsitul foametei globale. Un cercetator olandez, Mark Post, lucreaza la o modalitate de a creste carne in laborator. Ideea lui nu este una revolutionara, iar cei de la NASA au facut asemenea experimente pentru a le oferi astronautilor o sursa de hrana permanenta in spatiu. De asemenea, PETA sustine proiectul.

9. Cipul care poate reda vederea. Profesorul Eberhart Zrenner, fondatorul Institutului de cercetare oftalmologic din Tubingen, Germania, a inventat cipul care ar putea reda vederea. Dispozitivul masoara trei milimetri si 1.500 de pixeli si este plasat sub retina. Pana acum, s-au facut deja 27 de implanturi.

10. Zborurile supersonice vor revolutiona calatoriile, asa cum sunt ele intelese astazi. Zborurile vor dura mult mai putin. Din nefericire insa, dispozitivele care vor face posibil acest lucru vor fi gata in aproape 40 de ani.