Grupul american a anuntat miercuri ca va selectiona 10 astfel de companii "care au idei inovatoare despre produse asociate platformelor media pentru publicul larg sau industriei de divertisment".

Companiile alese vor primi o finantare de 120.000 de dolari pentru a dezvolta acele idei si vor participa la un program de trei luni, in timpul caruia directorii lor ii vor avea ca mentori pe manageri importanti de la Disney, precum CEO-ul Robert Iger, dar si directori ai unor filiale ale grupului, precum Pixar, Marvel, LucasFilm si ESPN.

Printre altele, "participantii vor avea acces la povestile, personajele, tehnologiile si celelalte resurse ale grupului Walt Disney", se precizeaza intr-un comunicat emis de grupul american.

Cererile de candidatura trebuie sa fie expediate pana pe 16 aprilie. Programul va debuta pe 30 iunie si se va incheia in luna septembrie cu o zi de demonstratii, in timpul careia fiecare echipa isi va prezenta noul proiect, in fata unor actori importanti din acest sector de activitate si a unor investitori.