• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Disneyland Paris, prima destinatie turistica privata din Europa, a pierdut 1 milion de vizitatori in 2013

Disneyland Paris, prima destinatie turistica privata din Europa, a pierdut 1 milion de vizitatori in 2013

Parcul de distractii Disneyland din Paris a pierdut in 2013 peste un milion de vizitatori, din cauza crizei care a afectat veniturile consumatorilor.

Dupa ce in 2012 s-a inregistrat un numar record de vizitatori, in urma festivitatilor organizate cu prilejul implinirii a 20 de ani de la deschiderea Disneyland Paris, anul acesta, numarul de turisti a scazut pana la 14,9 milioane, pana la sfarsitul lunii septembrie. 

Cifra de afaceri a companiei Euro Disney a scazut prin urmare cu 1,1%, ajungand la 1,31 miliarde de euro. Pe de alta parte, Euro Disney si-a redus pierderea neta cu 25%, dar numai datorita refinantarii datoriilor, acordata de compania mama, Walt Disney Company. 

"Anul 2013 a fost dificil pentru industria turismului si a distractiilor din Europa", a precizat directorul general al Euro Disney, Philippe Gas. 

Gradul de frecventare a celor doua parcuri tematice Disneyland si Walt Disney Studio a scazut cu 7%, iar gradul de ocupare a hotelurilor s-a redus cu 4,7%, ajungand la 79,3%.  Reducerea este mai ales o consecinta a scaderii numarului de vizitatori francezi (600.000), in special din zonele invecinate, dar si spanioli si italieni.  Numarul cel mai mare de vizitatori straini a provenit din Marea Britanie, acestia reprezentand 14% din totalul clientilor, dupa francezi (51%) si germani.


7 noiembrie 2013 13:55
Modifică setările cookies