Numirea lui Jack Dorsey in consiliul de administratie al grupului Disney are efecte imediate.

"Jack Dorsey este un antreprenor talentat care a contribuit la crearea unor noi activitati revolutionare in sectorul platformelor de socializare si in cel al comertului", a declarat CEO-ul grupului Disney, Robert Iger, intr-un comunicat.

"Perspectiva pe care el o aduce la Disney (...) are o mare valoare, tinand cont de prioritati strategice, care includ folosirea ultimelor tehnologii si platforme pentru a ajunge la cat mai multe persoane si pentru a imbunatati relatiile noastre cu clientii", a adaugat Robert Iger.

Jack Dorsey, in varsta de 37 de ani, este unul dintre cofondatorii retelei de socializare Twitter, pe care a publicat primul mesaj in martie 2006. Jack Dorsey a ramas presedintele consiliului de administratie al Twitter.

El este, totodata, director general al companiei Square, infiintata in 2009, care asigura efectuarea de plati prin intermediul telefonului mobil.

Succesul avut de aceste doua companii l-au facut pe Jack Dorsey sa devina miliardar, tanarul american avand o avere estimata la 1,3 miliarde de dolari, potrivit unui top alcatuit in septembrie de revista Forbes.