Facebook suna direct pe mobil. Aplicatia descarcata de peste 500.000 de ori
Vorbim despre o aplicatie care ruleaza un colaj alcatuit din ultimele fotografii ale prietenilor tai de pe Facebook. Colajul va aparea atunci cand telefonul mobil va suna. O astfel de idee de afaceri apartine unui start-up descoperit in cadrul Microsoft BizSpark, noteaza Mashable.
Cum functioneaza serviciul
Vringo a creat Facetones, o aplicatie care afiseaza pe ecranul telefonului, in momentul in care suni ori esti sunat de cineva, un slideshow cu ultimele poze de pe Facebook ale persoanei respective. Motivatia unui asemenea program tine de faptul ca foarte multi utilizatori de mobile din lume folosesc retelele sociale si au ajuns sa perceapa celularul ca fiind un portal catre site-urile de tip social media.
"Apelurile telefonice se simt aproape demodate, pentru canu exista nicun context social", spune Jon Medved, CEO-ul Vringo.
Start-up-ul descoperit in cadrul Microsoft BizSpark a debutat cu vanzarea de ringtonuri video. In prezent, Vringo utilizeaza o tehnologie asemanatoare pentru a da apelurilor telefonice o latura sociala.
Peste 500.000 de descarcari
Facetones asociaza automat numele prietenilor tai de pe Facebook cu numele contactelor din agenda, iar singura interventie a utilizatorului este aceea de a asocia numele scrise diferit pe telefonul mobil sau pe Facebook intre ele.
O versiune fara reclame a aplicatiei poate fi descarcata din Android Market, pentru suma de 4,99 dolari. Gratie unor parteneriate ale companiei cu operatori mobili din Japonia, SUA si America de Sud, operatorii telecom pregatesc o versiune fara reclame a aplicatiei ca serviciu propriu pentru doar un dolar pe luna. Pana la ora actuala, s-au inregistrat peste 500.000 de descarcari, scrie Mashable.
De notat este faptul ca Vringo are succes si cu serviciul sau de ringtonuri video, de altfel vandut de operatorii parteneri, cu un dolar, sub forma de abonament lunar. 400.000 de utilizatori s-au abonat la soneriile video ale companiei.
Un business ce si-a dublat valoarea intr-un singur an. Cifrele succesului
Valoarea de piata a retelei lui Mark Zuckerberg a fost evaluata la sfarsitul lunii noiembrie la 100 de miliarde de dolari. Compania intentioneaza sa deruleze o oferta publica pentru a face rost de alte 10 miliarde.
Fondatorul sau vrea sa profite de cererea ridicata a pietei pentru actiuni in sectorul socializarii online, potrivit unei surse apropiata discutiilor, citata de Bloomberg. Facebook ar putea depune documentatia necesara pentru oferta inainte de sfarsitul acestui an. Daca ar atrage 10 miliarde de dolari, aceasta oferta publica initiala ar deveni cea mai mare din sectorul IT.
Facebook a ajuns sa numere, la ora actuala, aproape 800 de milioane de utilizatori, depasindu-si cu mult competitori precum Twitter, LinkedIn, Google+ sau MySpace. Reteaua de socializare a luat nastere in 2004 intr-o camera de camin a prestigioasei Universitati Harvard. Creata initial de Mark Zuckerberg, ca o retea sociala cu circuit inchis pentru studentii acestei universitati, ulterior site-ul s-a deschis si altor institutii de invatamant superior din Statele Unite. Din septembrie 2006, reteaua este deschisa tuturor.
Site-ul de socializare a devenit foarte popular si controversat, deopotriva, fiind interzis in cateva tari din Orientul Mijlociu. Prin intermediul acestei retele au fost provocate si coordonate unele manifestatii protestatare din Iran si Libia.
Pe acelasi subiect: