Compania vrea sa atraga talentele din domeniul IT, in conditiile in care se pregateste pentru o posibila listare la bursa, scrie Bloomberg.

Facebook numara in prezent 3.000 de angajati si peste 800 de milioane de utilizatori la nivel global.

Organizatia fondata de Mark Zuckerberg planuieste sa-si deschida un centru de inginerie tehnologica in New York, la inceputul lui 2012, a declarat directorul operational Sheryl Sandberg, fara sa precizeze exact numarul de posturi ce vor fi create. "Baza de utilizatori si de venituri creste rapid si ne bazam pe acest lucru", a precizat Sandberg.

Ce candidati au sanse sa lucreze in compania lui Mark

Reteaua de socializare intentioneaza sa atraga astfel profesionistii din domeniul tehnologiei, in conditiile in care companii precum Google si Apple concureaza deja pentru cele mai stralucite minti.

La inceputul acestei luni, directorul general si fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a vizitat Universitatea Harvard si Institutul pentru Tehnologie din Massachusetts, pentru recrutarea de personal.

Facebook analizeaza lansarea unei oferte publice initiale de circa 10 miliarde de dolari, care ar evalua compania la peste 100 de miliarde de dolari, a declarat o sursa apropiata situatiei. Cererea de listare la bursa ar putea fi depusa inainte de sfarsitul acestui an.

Citeste si:

Cea mai mare frica a lui Mark Zuckerberg

Facebook si-a dublat valoarea de la inceputul anului. Zuckerberg profita si vrea sa atraga 10 mld. dolari de la investitori