Compania Inmobiliaria Carso, controlata de magnatul mexican, a preluat 439 de proprietati unde functioneaza sucursale CaixaBank, a anuntat miercuri banca spaniola.

Sucursalele Caixa vor continua sa functioneze in spatiile detinute acum de Slim, banca urmand sa plateasca chirie.
Slim isi continua astfel investitiile in Europa, unde preturile activelor au scazut puternic in ultimii ani din cauza crizei datoriilor de stat.

Prin gigantul America Movil, Carlos Slim a cumparat in acest an participatii la companiile de telecomunicatii KPN, din Olanda, si Telekom Austria. Investitiile la cei doi operatori telecom nu i-au adus inca profit, actiunile ambelor companii coborand puternic in urma achizitiilor.

In Spania, Carlos Slim a mai cumparat anul trecut 3,2% din actiunile companiei de publishing de ziare Promotora de Informaciones. Potrivit celor mai recente date, prezentate in luna august a anului trecut, miliardarul detine si 0,2% din actiunile CaixaBank.

CaixaBank are 20% din actiunile Grupo Financiero Inbursa, compania de servicii financiare a lui Slim, pachet preluat in anul 2008.

Banca spaniola estimeaza un profit de 200 milioane euro in urma vanzarii celor peste 400 de proprietati imobiliare catre Slim.