Asistenta milionara nu a renuntat la slujba

In 2005, lui Karen Shand norocul i-a suras: a castigat 1 milion de lire sterline, participand la un concurs televizat (The Vault) din Marea Britanie, la momentul respectiv reprezentand cel mai mare castig din istoria televiziunii britanice.
Cu toate ca a fost extrem de fericita, Karen, in varsta de 40 de ani, nu a renuntat la jobul sau de asistenta medicala, motivand faptul ca banii ii pot schimba modul de viata, dar nu modul in care gandeste si ceea ce ea reprezinta in esenta, ca persoana.

“Imi iubesc slujba. Banii imi vor schimba stilul de viata, dar nu ma vor schimba pe mine”, a spus aceasta.

In urma castigului, Karen a plecat intr-o vacanta in care voia sa se gandeasca ce va face cu banii, fiind insa sigura ca nu avea sa renunte sa ingrijeasca bolnavii, asa cum o facuse intreaga viata de pana atunci.

Aceasta lucreaza si in momentul de fata la Spitalul Victoria din Kirkcaldy, Fife, in care locuieste, castigand aproximativ 25.000 de lire sterline pe an.

Milionarul care vrea sa-si invete copiii valoarea banilor  

Cine zice ca toti copiii de bani-gata sunt invatati sa primeasca totul pe tava? Desi cei mai multi dintre acestia benficiaza inca de mici de stiluri de viata „regesti”, avand bone, haine de firma, gadget-uri de ultima generatie si educatii alese, nu toti miliardarii procedeaza astfel atunci cand vine vorba despre proprii copii.

Spre exemplu, premierul Tailandei, Thaksin Shinawatra, face parte din categoria celor mai bogati oameni din lume. A muncit pentru a avea o viata lipsita de griji si a-i putea oferi familiei sale tot ceea ce isi doreste. Dar asta nu il determina sa fie cu capul in nori. Chiar deloc, am fi tentati sa spunem, daca ne raportam la faptul ca si-a convins fiica de 17 ani sa se angajeze la celebrul lant de fast-food McDonald’s, tocmai pentru o a invața pe aceasta ce inseamna munca de jos.

Totodata, premierul vrea ca Paethongtan sa-si castige banii de care are nevoie pentru a se intreține pe timpul studiilor universitare.

“In tarile dezvoltate, tinerii muncesc in timpul scolii pentru a acumula experienta si pentru a invata valoarea banilor”, si-a motivat Shinawatra alegerea.

Insusi premierul thailandez a lucrat in timpul facultatii la lantul de fast-food KFC, invatand astfel sa se intretina si sa devina responsabil, dupa cum el insusi sustine.

Prima sarcina pe care a trebuit s-o indeplineasca fiica sa la McDonald`s, a fost sa invete sa opereze cu banii, dupa care sa pregateasca burgeri.

Dej Bulsuk, directorul McThai, compania care detine lantul McDonald's in Thailanda, sustine: "Prim-ministrul a venit la mine, personal, sa intrebe daca i-as putea da fiicei sale un loc de munca, part-time in timpul vacantelor scolare. In acelasi timp, premierul mi-a cerut s-o tratez pe fiica lui, la fel ca orice alt angajat de-al meu ".

„Ba chiar mi-a spus: <<Pune-o sa mature podeaua, asa cum fac si ceilalti>>”, a adaugat Bulsuk.