Copiezi si castigi. Aceasta para sa fie piatra de temelie in afaceri a celor trei frati germani, Marc, Oliver si Alexander Samwer, care au devenit milionari prin proiecte clona ale unor afaceri de succes americane. Secretul lor este sa dezvolte aceste clone rapid si sa le vanda la fel de repede.

Printre altele, antreprenorii au copiat afaceri online precum eBay, Facebook si Groupon, trei nume care le-au adus exituri foarte profitabile.

In plus, ei au pus bazele European Founders Fund, un fond de investitii prin care investesc in varii afaceri din domeniul internetului, nu doar din Europa, ci mai ales din SUA, cu precadere companii care cauta sa se extinda la nivel european, cum ar fi cazul LinkedIn. Si astfel castiga atat din clone, cat si din afacerile originale.

Au inceput in 1998, cand au mers in Silicon Valley pentru a se intalni cu cat mai multi antreprenori de acolo, folosind drept scuza lucrarea de licenta la care lucrau. Apoi, s-au intors in Germania si au inceput sa porneasca propriile companii.

Citeste continuarea in Business Magazin!