Cazul functionarilor este tratat de ziarul Gandul prin cateva exemple:
Fostul director al Fondului Proprietatea, Daniela Lulache, a incasat anul trecut 441.000 euro. Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a incasat 36.000 de euro ca presedinte al comisiei ce supravegheaza Fondul Proprietatea si 63.300 de euro ca membru al unor Consilii de Administratie . Pentru doar doua luni ca membru intr-un CA, ministrul Justiţiei, Catalin Predoiu, a primit 6.000 de euro , scrie Gandul.
Controversata Daniela Lulache, fostul director general al Fondului Proprietatea, care a recunoscut ca avea un salariu de peste 13.000 de euro pe luna, a iesit, ieri, la rampa pentru a explica de ce a primit o astfel de indemnizatie. "Inainte de a veni la Fond castigam mai mult de jumatate din ultima suma. N-am spus niciodata si nici nu regret decizia de a veni la Fondul Proprietatea. Este o decizie pe care am luat-o in cunostinta de cauza, proiectul este absolut superb, este o sansa ce nu iti apare in fiecare zi", a povestit Daniela Lulache, si a completat ulterior: „Si eu am revolta mea. In SUA as fi castigat milioane”.

In privinta oamenilor de afaceri prosperi, Evenimentul Zilei a vrut sa afle cum e sa traiesti cu milionul de euro in buzunar si ce pun bogatii in cosul zilnic.
Milionarii din „Top 300” nu sunt facuti dupa un prototip. Cu totii au niste milioane in banca dar nu prea au cash in buzunar, iar criza, spun ei, a fost inamicul lor numarul unu. Cat cheltuieste pana la urma un milionar? Au redus din costurile personale, odata cu recesiunea? Unii recunosc ca nu se pot abtine de la placerile de zi cu zi, „suntem si noi oameni” - spun ei. Altii insa se jura ca duc o viata de om obisnuit, fara niciun fel de excese. Copos, spre exemplu, mananca cereale dimineata. Spune ca ii place sa investeasca, iar nu sa cheltuiasca
Pe de alta parte, fostul sot al Mihaelei Radulescu, Elan, ar prefera sa moara de foame decat sa-si vanda vreuna dintre cele 10 masini de colectie. Cu totii recunosc insa ca „ luxul desfranarii” nu se mai poarta ca acum cinci ani.

Gheorghe Caruz, regele carnii de porc din Romania, se multumeste cu hainele primite cadou. Mananca la cantina firmei pe care o conduce, iar la pranz asteapta sa fie invitat de partenerii de afaceri. In topul gusturilor culinare neasteptate in lumea mogulilor se afla Silviu Prigoana: „Iubesc slanina cu ceapa si nu-mi plac fructele de mare”.