”Pentru acest an estimez o crestere de peste 30% a vanzarilor de flori online, in ciuda crizei financiare. Cele mai mari vanzari se inregistreaza in perioada 1-8 martie, de 14 februarie, precum si in pragul unor sarbatori importante, precum Craciunul, Pastele, Floriile, Sfanta Maria”, sustine Gabriel Caloian, administratorul florariei online florifrumoase.ro.

“Vanzarile de flori ar putea fi si mai mari in mediul online daca nu ne-am lovi de evaziunea fiscal, care incepe de la depozitele de flori si se termina la distribuitorii de consumabile si accesorii pentru florarii”, spune Caloian.

Potrivit acestuia, peste 50% din vanzatorii en-gross de flori nu elibereaza facturi fiscale.

”Lipsa facturilor reprezinta o reala problema. Peste 80% din clientii nostri sunt persoane juridice, in special marile corporatii, deoarece vindem foarte multe aranjamente florale business. Bineinteles ca trebuie sa eliberam factura fiscal la toti clientii. Este enorm de greu, avand in vedere ca distribuitorii de flori elibereaza foarte greu facturi. De exemplu, la Piata George Cosbuc, maximum trei depozite elibereaza, iar aici preturile sunt mai mari decat la restul en-gross-urilor”, a punctat administratorul florariei online.

”Mai sunt si altii care spun ca dau factura, dar care nu vor sa treaca preturile reale ale produselor. De exemplu, daca un trandafir costa 4 lei, ei vor sa-l factureze cu un leu. Este strigator la cer!”, a afirmat Caloian

Florile business, la mare cautare

Un segment de piata care prinde contur in ultima perioada sunt florile pentru marile corporatii.

”Florariile cunoscute incheie contracte cu marile companii si devin furnizorul lor de flori. Astfel, angajatii marilor companii nu mai trebuie sa-si faca probleme in legatura cu plata florilor pe care doresc sa le trimita partenerilor de business, sau sa se gandeasca daca floraria la care au apelat este de incredere. Au un furnizor verificat si totul este mult mai simplu”, a punctat administratorul ai carui clienti provin in proportie de peste 80% din randul companiilor multinationale.

florifrumoase.ro este administrata de SC Jolies Fleurs SRL si livreaza flori si aranjamente florale in Romania din 2011, in  urma unei investitii de aproximativ 25.000 de euro.

Principalele companii care activeaza in comertul online cu flori sunt Floraria Florex Online, Hipogrif Onine Group, Iris si Online Business Development.

Citeste si:

Topul celor mai bine cotate orase din lume. Cine a detronat Vancouverul

Cum salveaza chinezii Europa: o cumpara bucata cu bucata