A renuntat la job-ul de director al unui hypermarket si si-a deschis propria afacere. Anul trecut a incasat 70.000 de euro
Romanii au dat de gustul berii artizanale. Au avut ocazia sa isi indeplineasca toate poftele la un festival organizat la Bucuresti.
Oamenii au putut sa isi potoleasca setea cu peste 50 de sortimente realizate atent, dupa retete traditionale. In schimb, la Brasov, berarii au facut un lant din halbe la Octoberfest, sau cel putin au incercat, pentru ca unii le-au golit pe loc.
Cu cat au fost mai curiosi cu atat au gustat mai mult din asa numita bere craft sau artizanala.
Consumator: "Am incercat vreo doua branduri locale, romanesti, si sunt pe cale sa le epuizez pe toate."
Consumator: "Nefiltrata, nepasteurizata, cu putin gust de caramel."
Leonard, producator bere artizanala: "Anul asta am ajuns undeva la 23 de tone pe luna. Cred ca la anul ne vom dubla productia si vom ajunge la 50 de tone pe luna."
Leonard detine o microberarie in Roman. In Bucuresti a incasat in prima zi de festival 6000 de lei.
Arnaud, producator de bere artizanala: "Suntem la inceput. Nu-i usor, dar ne descurcam. Vedeti, sunt niste clienti. Sper sa le placa berea artizanala romanilor."
Arnaud a renuntat la job-ul sau de director al unui hypermarket si si-a deschis propria afacere. Anul trecut a incasat aproape 70.000 de euro.
Consumator: "Asta e bere facuta din indian ale, o bere din malt indian, care se aduce din India. Acum stau la rand pentru pils, pentru socrii mei."
Conceptul de bere craft a aparut in America anilor '70. Tot atunci Asociatia Berarilor a oferit si o definitie pentru berariile artizanale: ele trebuie sa fie intreprinderi mici, independente si sa foloseasca retete traditionale.
Cine nu a apucat o halba rece, mai are timp, Festivalul Bucharest Craft Beer se incheie duminica seara. Informatie valabila si pentru cei care au fost la ultima zi la Oktoberfest-ul din Brasov! Iubitorii de bere au format ieri un lant de halbe in centrul orasului.
Lantul, de un kilometru, s-a intins pana la cortul special amenajat pentru petrecere, unde halbele ar fi trebuit sa ajunga pline. Insa, putini au rezistat tentatiei.
Timp de 10 zile, cortul Oktoberfest a fost plin de oameni voiosi care au dansat fara oprire. Iar la atata bere, friptura a mers ca unsa. Cei infometati s-au bucurat de carnati uriasi, bulz si gratare.
Mai multe despre:
#idei de afaceri
Pe acelasi subiect: