Tinerii vor sa faca afaceri la sate. Finantarile nerambursabile pentru instalarea tinerilor fermieri la tara s-au terminat cu 3 luni mai devreme
Agricultura
Valoarea totala nerambursabila a proiectelor depuse pentru instalarea tinerilor fermieri la tara a ajuns la nivelul maxim al sumei pentru care se pot primi cereri de finantare in acest an pentru zona non-montana, in consecinta sesiunea de depunere a proiectelor se inchide automat, informeaza Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR).
"Interesul foarte mare pentru finantarea europeana nerambursabila pe care l-au aratat tinerii fermieri in cursul anului trecut se mentine si pentru 2016. Ca urmare a acestui fapt, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta ca valoarea totala nerambursabila a proiectelor depuse prin submasura 6.1 'Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri' a ajuns la nivelul maxim al sumei pentru care se pot primi cereri de finantare in acest an pentru zona non-montana", se mentioneaza in comunicat.
Pana in prezent, pentru dezvoltarea fermelor agricole in zonele non-montane au fost depuse 3.973 de cereri de finantare, in valoare de peste 163 milioane de euro.
Potrivit reprezentantilor AFIR, odata atins plafonul stabilit din alocarea disponibila pentru componenta non-montana din cadrul Submasurii 6.1 (153,6 milioane de euro) sesiunea de depunere a proiectelor se inchide automat.
Pentru zona montana din cadrul submasurii 6.1 "Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri", AFIR primeste in continuare cereri de finantare, suma disponibila ramasa este de 33,3 milioane de euro, sesiunea de depunere fiind deschisa pana la 31 octombrie 2016, in limita fondurilor disponibile.
Pe acelasi subiect: