Peste 50 de proiecte europene pentru dezvoltarea resurselor umane, adica programe scolare, manuale digitale sau campanii pentru siguranta elevilor sunt in sfarsit deschise competitiei.

"Pentru a nu mai exista niciun fel de suspiciuni, am decis sa prelungim termenul pentru depunerea acestor proiecte, sa eliminam, repet, orice fel de suspiciune si deschidem competitia pentru toata lumea, cat mai mult timp posibil, astfel incat sa poata fi depuse proiectele", explica Mihnea Costoiu, ministrul delegat al cercetarii.

Demnitarul a dat astfel de inteles ca, in prima faza, competitia ar fi fost "cu dedicatie". De aceasta data, insa, termenul de depunere este de o saptamana, pana pe 5 august ora 16:00.

Problemele din educatie nu se opresc insa aici. Sute de proiecte europene incheiate de minister prin partenerii privati sunt blocate in continuare, de mai bine de doi ani.

In loc sa dea explicatii pentru situatia creata, ministrul Educatiei, Remus Pricopie, i-a pasat aceasta sarcina ministrului pentru invatamant superior, care nu avea nicio implicare in aceasta problema.