Astfel, valoarea totala a fondurilor solicitate Comisiei pentru rambursare prin intermediul POS Transport este de peste 655 de milioane de euro, informeaza Mediafax.

"Suma solicitata pentru a fi rambursata prin intermediul celor sapte programe operationale ajunge astfel la aproximativ 3,7 miliarde de euro in prezent, un avans substantial, care ne ajuta sa acoperim riscul de dezangajare automata a fondurilor europene", a declarat intr-un comunicat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

La inceputul lunii februarie, Comisia Europeana a decis reluarea platilor pentru Programul Operational Dezvoltarea Resurselor Umane, iar rata de absorbtie curenta a ajuns la 16,62% in prezent pe acest program.

La sfarsitul lunii aprilie, Comisia a reluat platile pentru Programul Operational Regional, iar rata de absorbtie curenta la nivelul acestui program a ajuns la aproape 33%.

Suma rambursata Romaniei de catre Comisia Europeana este de aproximativ trei miliarde de euro, nivel care reprezinta 15,30% din fondurile alocate de Uniunea Europeana.