"Una din preocuparile mele a fost sa vad cum deblocam POSCCE, pe care l-am preluat blocat. Sunt 500 milioane de lei care trebuie platiti, cu intarzieri cu peste un an la unii intreprinzatori. Ei nu au nicio vina, au facut cheltuieli, au luat credite si nu le vin banii doar pentru ca la organismul de intermedire au fost probleme. In urma unei discutii cu ministrul Bugetului, cel al Finantelor si cel al Fondurilor Europene am gasit o solutie ca la sfarsitul lunii ianuarie sa incepem sa facem platile", a spus Maria Grapini, intr-o conferinta de presa.

Astfel, fondurile ar putea fi platite prin CEC si Eximbank, dupa un model aplicat in Polonia.

Ministrul a aratat ca vor continua si celelalte programe dedicate firmelor mici si mijlocii, precum Kogalniceanu, cel care se adreseaza tinerilor intreprinzatori si start-up-urilor.

"La programul Kogalniceanu, mediul privat solicita o modificare, astfel pragul de creditare a crescut la 400.000 de lei, fata de 120.000 de lei. Vor continua si programele start si cele pentru tineri intreprinzatori", a adaugat Maria Grapini, citata de Mediafax.

Oficialul a adaugat ca Fondurile de Garantare si Contragarantare vor fi reorganizate si ca la Fondul de Garantare poate fi introdus un sistem de conducere dualist.