"Anul trecut ne-am consolidat prezenta in Bucuresti, Cluj, Constanta, am investit in echipamente si am deschis o clinica in Craiova, pentru ca a fost o oportunitate pentru noi. Anul acesta ne vom extinde si in alte orase in care nu suntem prezenti. Ce pot sa va spun acum este ca am semnat pentru Iasi, unde vom deschide un centru cu servicii integrate (policlinica, laborator, abonamente, imagistica) intr-un spatiu de 1.200 metri patrati si in care vom investi 1,4 milioane euro. Inaugurarea va fi in a doua jumatate a anului. Vizam si alte deschideri", a declarat, marti, Fady Chreih, directorul executiv al Regina Maria.

El a adaugat ca nu ia in calcul achizitii de jucatori mai mici, focusul fiind pe crestere organica.

"Anul trecut am crescut, organic, cu 19% si ne-am atins bugetul, am inregistrat 55 milioane euro cifra de afaceri neta consolidata la nivel de grup. Am obtinut si un EBITDA de 8,3 milioane euro. Toate liniile de business si-au atins bugetul. Pentru anul acesta ne-am bugetat o crestere mai mare, de 21-22%, la 67 milioane euro si un EBITDA de 12 milioane euro", a mai spus Chreih, precizand ca in buget nu a fost luata in calcul o crestere a preturilor.

Potrivit sefului Regina Maria, 50% din business este generat de abonamente si 50% fee for service (retail), iar pe domenii 50% reprezinta sanatatea femeii si a copilului, insemnand consultatii de obstretica gincologie, mamografii, ecografii, consultatii de pediatrie, interventii. Urmatoarele in top sunt medicina interna, ORL si oftalmologia.

Regina Maria are 275.000 de abonamente, dintre care 3.700 abonamente cu cel mai mare pret (60-65 euro) - Premium Star. Rata de retentie pe segmentul corporate a fost anul trecut de 98%. Piata totala a abonamentelor se ridica la 600.000-650.000 de abonamente.

Compania are incheiat contract cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate pentru unele sevicii , dar acesta reprezinta sub 7% din cifra de afaceri a companiei.

Reteaua Regina Maria este formata din 21 de policlinici, patru spitale, doua maternitati, trei campusuri medicale, cinci centre de imagistica, 7 laboratoare acreditate, o banca proprie de celule stem si peste 140 de policlinici partenere la nivel national. Spitalele genereaza circa 27% din cifra de afaceri.

Compania are peste 3.000 de angajati, dupa ce anul trecut a angajat circa 300 de persoane. In acest an, Ragina Maria a bugetat o crestere a numarului de angajati cu peste 300 de persoane.

Reteaua Regina Maria este controlata de fondul de investitii Advent International, care detine 80% din actiuni. Restul de 20% apartine fondatorului retelei, medicul Wargha Enayati.

In ceea ce priveste piata de servicii medicale private, Chreih estimeaza ca aceasta se situeaza la 800 milioane euro (spitale, clinici, laboratoare, imagistica), cu o crestere anuala de 9-10%, dintr-un total de 8,3 miliarde euro (stat si privat).

"Romania are un potential de crestere foarte mare. Este a doua piata ca marime dupa Polonia. Cred ca va avea cea mai mare crestere in urmatorii ani, dintre toate pietele", a mai spus Chreih.