Nicolaescu l-a demis pe directorul spitalului "Marie Curie". Fostul manager revine la conducere
Eugen Nicolaescu
UPDATE: Ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu l-a demis astazi pe directorul Spitalului "Marie Curie" din Capitala, Gabriel Smarandache. In locul acestuia din urma va fi numit Daniel Buzatu, fost director al unitatii sanitare, informeaza Mediafax.
Potrivit anuntului facut de ministru, intr-o conferinta de presa, Gabriel Smarandache este demis intrucat nu avea act aditional la contractul de management pe 2012, fiind singurul manager de spital din tara in aceasta situatie. Nicolaescu a precizat ca a discutat pentru ocuparea functiei de director al Spitalului de Copii "Marie Curie" cu Daniel Buzatu, care a acceptat sa preia conducerea unitatii.
Buzatu a mai fost director al Spitalului "Marie Curie" in perioada 2006 - 2009, fiind demis de fostul ministru al Sanatatii Ion Bazac, pe motiv ca nu era de profesie medic, cum prevedea Legea Spitalelor in urma unei modificari. Daniel Buzatu, avocat de profesie, a fost sustinut atunci de aproximativ 95 la suta din angajatii spitalului, care i-au trimis o scrisoare lui Bazac pentru patrarea sa in functie. Daniel Buzatu este sustinut si in prezent de sefii de sectii ai Spitalului "Marie Curie", a spus Nicolaescu, marti, in conferinta.
Ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu i-a cerut lui Gabriel Smarandache, sa-si inainteze demisia pana marti, altfel il va demite, apreciind ca managementul Spitalului "Marie Curie" este "sub orice critica".
Nicolaescu a declarat, luni, pentru Mediafax, ca, in urma mai multor controale dispuse si a unuia facut personal cu o echipa de la minister, a constatat ca "managementul este sub orice critica, un management prost". El s-a referit la faptul ca sectiile de chirurgie cardiovasculara si de terapie intensiva neonatologie din spital, desi dotate la standarde europene, nu sunt in functiune.
"Aduci asistenti medicali si doctori in aceste sectii, dar dupa cateva luni in care nu faci nimic doctorii pleaca, iar asistentele sunt mutate in alte sectii. Asta inseamna dezinteres total", a declarat Nicolaescu.
Ministrul a mai aratat ca acestea sunt doua sectii importante, in contextul in care in Romania ar trebui sa se faca cel putin inca 1.800 de interventii chirurgicale cardiace la nou nascuti pe an, pentru a trata toate cazurile.
Nicolaescu anunta vineri, dupa discutia cu conducerea Spitalului Marie Curie ca este total nemultumit de managementul unitataii sanitare bucurestene apreciind ca anumite probleme, precum scoaterea posturilor vacante la concurs, si strategia pe termen lung pentru atragerea specialistilor puteau fi rezolvate prin solutii manageriale.
Nicolaescu a adaugat ca, prin protocolul semnat de curand cu o clinica de specialitate din Milano, patru echipe de medici si asistenti vor participa la un program de specializare in domeniul chirurgiei cardiace pediatrice. Acest lucru va permite inceperea activitatii in sectia de chirurgie cardiaca pediatrica din cadrul Spitalului "Marie Curie" si, pe termen lung, cresterea numarului de interventii care pot fi facute in Romania.
"Din august vin specialisti de la spitalul italian cu ajutorul carora sa realizam selectia personalului care va intra in acest program de pregatire la Milano si speram ca la sfarsitul acestui an sa avem o echipa de la Milano care impreuna cu specialistii nostri sa realizeze primele operatii la Marie Curie. Pregatim patru echipe de specialisti pentru Bucuresti, Iasi, Timisoara si completarea celei de la Targu Mures", a explicat luni ministrul Sanatatii.
Pe acelasi subiect: