Multe spitale mai au doar 1 leu in cont

O situatie putin spus revoltatoare a fost inregistrata la spitalul judetean Targu-Jiu, unde medicii s-au trezit ca nu mai pot opera astazi pentru ca nu au anestezic. Pacientii programati pentru interventii au fost amanati, dar ramane totusi intrebarea: ce s-ar fi intamplat in cazul unor situatii de urgenta? Responsabilii se limiteaza in a transmite ca toate se rezolva

"Am identificat cauzele care au dus la problema asta, precum si modalitatile de actiune pentru a nu se mai intampla asa ceva inainte", spune Cristi Vladoianu, manager spitalul judetean de urgenta Targu Jiu.

In momentul de fata, in farmacia institutiei, dar si pe sectii au ajuns anestezicele. Insa federatiile sindicale spun ca vom intalni frecvent astfel de cazuri pentru ca multe dintre spitale nu mai au de fapt bani nici de aspirina.

Marius Sepi, vicepresedinte Federatia Sanitas: ''Cum s-a dus Victor Ponta sa ii scoata pe mineri din mina, sa se duca si la CNAS sa pompeze niste bani pentru spitale. Unele nu au buget pentru nimic. Noi ne zbatem si pentru pacienti. Sunt spitale unde bugetul pe septembrie are prevazut un leu"

Reactia premierului nu a intirziat sa apara.

Victor Ponta: "Paralela nu mi se pare fericita. Sunt deschis la dialog si sa rezolvam ce putem rezolva"

Protestele medicilor pentru bani mai multi in sanatate vor incepe cu pichetarea Ministerului Sanatatii. Va urma un miting in fata Guvernului, dar si o greva generala. Revendicarile lor s-ar rezolva cu 2,2 miliarde de euro in plus pe an, ceea ce inseamna 6% din PIB.

Vasile Astarastoaie, presedinte Colegiul Medicilor: "Cutitul ne-a ajuns de mult la os si trebuia sa iesim de atunci in strada. Dar asta nu inseamna ca acum trebuie sa stam cu mainile in san"

Daca se va ajunge la greva generala, in luna noiembrie doctorii ar urma sa asigure in afara de urgente doar o treime din activitatea normala.