"Compania a dat deja startul achizitiilor la inceputul acestei luni, odata cu preluarea pachetului majoritar de 55% din cadrul grupului de firme Sama si Ultratest. Odata cu finalizarea acestei tranzacții, MedLife devine singurul operator medical din Romania cu amprenta nationala, fiind prezent in toate regiunile istorice ale tarii. Ca parte a aceluiasi plan de crestere accentuata, MedLife confirma intentia de a deschide noi unitati importante atat in Bucuresti, cat si in tara (...) MedLife reuneste deja un numar de 29 de clinici si 18 laboratoare, iar pana la finalul lunii martie a.c. va opera 8 unitați spitalicesi cu un numar cumulat de 580 de paturi", potrivit MedLife. 

De altfel, MedLife a anuntat la finalul anului trecut ca are in plan investitii de peste 10 milioane euro in proiecte de tip greenfield si achizitii si o cifra de afaceri de 100 milioane euro. 

In ceea ce priveste planurile pentru piata de abonamente medicale, MedLife arata ca in 2014 a atins un numar de 320.000 de abonati la nivel national, in crestere cu 16,5% fata de 2013, depasind 45% cota de piata. Pentru anul 2015, compania vizeaza un avans de 20%, dublu fata de ritmul de crestere al pietei de profil. 

"Cresterea targetului pe segmentul corporare a fost ajutata si ca urmare a deschiderilor din ultimul an, in care am inaugurat trei clinici de mari dimensiuni in Iasi, Galati si Constanta, generand o mare presiune pe piata clientilor corporate care au filiale si sucursale la nivelul intregii tari. Mai mult, credem ca aceasta presiune se va accentua si mai mult in condițiile in care, dupa achiziția grupului SAMA se va face simtita din ce in ce mai mult prezenta, in premiera, a unui furnizor privat de servicii medicale cu amprenta nationala, care a atins si cel mai mare numar de clinici proprii in Romania - 29 de unitati (...) Vizam in continuare o crestere accelerata a portofoliului de abonati in special la nivel regional, unde piata este abia la inceput si are un potential mare de crestere", a declarat Mihai Marcu, presedintele CA al MedLife. 

MedLife activeaza pe piața din Romania din 1996 si acopera toate zonele de activitate medicala: ambulatoriu, spitale, maternitati, laboratoare, farmacii. Actionarii MedLife sunt familia Marcu - 51%, fondului privat SGAM Eastern Europe, detinut de o subsidiara a grupului Societe Generale - 36,25% si IFC - 12,75%.