SAMA are in componenta doua clinici multidisiciplinare, incluzand o unitate medicala cu spitalizare de zi, un centru de kinetoterapie, doua centre de medicina muncii, sase laboratoare si mai multe puncte de recoltare. 

Potrivit reprezentantilor MedLife, grupul SAMA este lider al serviciilor medicale de laborator din Oltenia si unul dintre cei mai importanti operatori in zona serviciilor de ambulatoriu din regiune si a inregistrat in anul 2014 o cifra de afaceri de peste 800.000 de euro. 

"2015 este un an important in dezvoltarea MedLife, in decursul caruia estimam investitii de peste 10 milioane de euro, prin deschideri de unitati noi si/sau prin achizitii la nivel regional. Oltenia reprezinta o piata noua pentru MedLife, iar derularea unor operatiuni in aceasta regiune, prin dezvoltare sau achizitie, reprezinta inca un pas pentru finalizarea obiectivului nostru de business de a fi prezenti in toate regiunile istorice", a declarat Mihai Marcu, presedintele Consiliului de Administratie al MedLife. 

MedLife a efectuat prima tranzactie a unui operator local in 2010, cand a cumparat 80% din grupul Policlinica de Diagnostic Rapid din Brasov. Achizitia a depasit valoarea de 3 milioane de euro, fiind cea mai importanta operatiune de cumparare a unui furnizor medical local din Romania, derulata de un alt operator local de profil.

Aceasta tranzacție a fost urmata de altele doua, pentru Diagnosys Arad si Maternitatea Eva din Brasov. 

Pentru 2015, compania tinteste o cifra de afaceri de 100 de milioane euro si anunta ca pana la finalul anului va derula mai multe achizitii la nivel regional, cu intentia declarata ca cel mai mare operator de servicii medicale din Romania sa ramana o companie cu capital majoritar romanesc. 

MedLife activeaza pe piata din Romania din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piața locala.  Actionarii MedLife sunt familia Marcu - 51%, fondului privat SGAM Eastern Europe, detinut de o subsidiara a grupului Societe Generale - 36,25% si IFC - 12,75%.