Ciprian Ciobanu a fost numit joi director de dezvoltare al Clinicii Polisano, firma care opereaza mai multe laboratoare, clinici si spitale din Bucuresti, Sibiu si Miercurea Ciuc.

De profesie economist, Ciobanu a detinut, timp de 13 ani, o pozitie similara in cadrul MedLife, cel mai mare operator de servicii medicale private de pe piata romaneasca. 

Conducerea grupului vizeaza dezvoltarea diviziei medicale in acest an, prin deschiderea a trei centre noi de radioterapie, a unei noi clinici la Bucuresti si extinderea Clinicii Polisano Plaza. 

In noiembrie anul trecut, la conducerea firmei a fost adus Celestin Constantin, fost manager general al Spitalului Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon din Bucuresti si, anterior, director economic la Spitalul de Urgenta Floreasca. 

Spitalul European Polisano este ultima investitie a grupului, in valoare de peste 30 de milioane de euro, care acopera 35 de specialitati, opt sali de operatii, un centru de radioterapie si radiologie si o maternitate privata. 

Tot joi, Sorin Banciu a fost cooptat in echipa de management a Polipharma Industries, in functia de director general. De profesie medic, Banciu are o experienta de peste de 15 ani in managementul unor multinationale precum Pfizer, Schering Plough, MSD, Amgen Romania si Amgen Europa Centrala si are ca obiectiv imediat punerea in functiune, pana la 30 martie, a unor linii de productie (oncologice, injectabile si solide), precum si identificarea unor piete noi de export. 

Director de productie la fabrica de medicamente a fost numita Cornelia Tufaru, care a ocupat in trecut diverse functii de conducere la companii precum Biofarm, Zentiva sau Fabryo Corporation. 

La conducerea Sibpharmamed, care opereaza o retea de 67 de farmacii sub brand-ul Reteta, a fost numita Mirela Elena Jumanca, cu o experienta de 12 ani in distributia de medicamente. In aceasta perioada, ea a fost director de vazari la Tamisa Trading (Montero) si director regional la SIEPCOFAR (Farmaciile Dona).  Ea are ca obiectiv imediat rebranding-ul lantului de farmacii si achizitia de noi puncte farmaceutice. Din februarie, Farmaciile Reteta se vor schimba in Farmaciile Polisano. 

Pe de alta parte, pana in 2017, grupul vizeaza achizitionarea a inca 100 de farmacii, astfel incat cele 2 lanturi din cadrul grupului, operate de Polisano Pharma si Sibpharmamed, sa depaseasca 200 de unitati.  

Avocatul Remus Borza a fost numit presedintele Polisano in august, la doua luni dupa ce proprietarul grupului, Ilie Vonica, s-a sinucis. 

In septembrie, Borza a declarat ca productia de medicamente, distributia, serviciile medicale si farmaciile vor ramane in portofoliul Polisano, dar celelalte 12 linii de business ar putea fi vandute la pretul corect.  Borza este proprietarul firmei Euro Insol, desemnata sa administreze judiciar producatorul de electricitate Hidroelectrica.