"Am considerat ca Moldova si Bulgaria sunt piete in maturizare, in curs de crestere - pacientii devin mai informati si mai atenti sa selecteze calitatea, iar noi oferim un serviciu de calitate bazat pe experienta acumulata in ani de zile, pe investitia in specialisti si in aparatura noua. In plus, exista la inceputul anului si perspectiva unei evolutii economice buna la nivel european, iar acum, pe fondul instabilitatii generate de situatia din Ucraina si stagnarii economice in UE, optimismul s-a temperat. Extinderea unei afaceri, intrarea pe o piata noua are, in primul rand, nevoie de stabilitate, de siguranta, iar impresia generala de acum este, mai degraba, de incertitudine", a declarat, intr-un comunicat, Ciprian Nicoara, directorul general al grupului.

Potrivit sursei citate, planurile de extindere vor fi reluate cand tensiunile din prezent vor disparea si climatul pentru afaceri va fi unul sigur.

Decizia de amanare a extinderii nu va afecta evolutia financiara a grupului, iar perspectivele pe piata interna sunt pozitive, arata compania. "Acum vom directiona aceste fonduri pentru consolidarea capacitatilor de pe piata nationala. Pentru grup, evolutia pe piata interna se anticipeaza ca va fi pozitiva si in acest an", a explicat Nicoara.

Astfel, in 2015, Romgermed va extinde reteaua de laboratoare, astfel incat sa ajunga la o arie de acoperire de 50% la nivel national, si va finaliza investitiile in spitalul privat din Bucuresti, estimate la 20 milioane euro.

"Investitia este in stadiu avansat din punct de vedere al lucrarilor, in paralel, derulandu-se procesul de achizitie al echipamentelor si sistemelor ce vor constitui dotarea spitalului. Urmeaza ca anul acesta sa fie finalizate negocierile si, implicit, comenzile legate de capitolul tehnic. (...) dat fiind procesul birocratic, laborios, de realizare a documentatiei si procedurilor privind activitatea, cu respectarea normelor specifice sectorului medical, intampinam ceva intarzieri cu autorizatiile de functionare. Si fata de acest aspect ne exprimam increderea ca intregul demers se va finaliza in timp util", sustine directorul Romgermed.

In ceea ce priveste rezultatele, Romgermed estimeaza pentru acest o crestere cu 15% a cifrei de afaceri, comparativ cu 2013, cand a raportat peste 21 milioane euro.

Grupul Romgermed include 20 de laboratoare, 21 de puncte de recoltare si patru clinici, dar si un laborator veterinar - Romgervet. Romgermed este controlat in pro­portie de 95% de Dorian Sam Schwartz, iar restul de 5% este detinut de Filip Florin Schwartz.