In urma preluarii, Sigma-Aldrich, una dintre cele mai mari companii americane din domeniul stiintei si tehnologiei, va avea o contributie imediata la veniturile Merck.

In 2013, Merck a obtinut venituri de 11,1 miliarde de euro.  Actiunile Merck au inregistrat in urma anuntului cea mai mare crestere din aproape sase ani, de 9,4%, la bursa din Frankfurt, conferind companiei o capitalizare de 32,2 miliarde de euro. 

Achizitia va accelera strategia Merck de dezvoltare in alte domenii decat cel mai dezvoltarii de medicamente, intr-o perioada in care divizia sa de biotehnologie, Serono, cumparata in 2007, a avut dificultati in crearea unor noi produse. 

Merck a mai cumparat in 2010 compania Millipore, un producator de echipamente de laborator si produse chimice, pentru circa 6 miliarde de dolari. 

"Pare ca se indeparteaza de dezvoltarea de medicamente, in care nu au avut succes in ultimii citiva ani", a declarat Asthika Goonewardene, analist la Bloomberg Intelligence, in Londra. 

Merck, companie de familie fondata in 1668, cel mai vechi producator de medicamente si produse chimice din lume, a obtinut anul trecut 58% din venituri pe piata farmaceutica, iar in industria chimica 39%. 

In afara de produse chimice si echipamente de laborator, Merck fabrica si cristale lichide utilizate la ecranele plate destinate televizoarelor. 

Preluarea Sigma-Aldrich ar urma sa fie finalizata la jumatatea anului viitor.