Roche a anuntat ca va plati 74 de dolari pentru o actiune InterMune, o companie cu 450 de angajati, cu sediul in Brisbane, California. 

Pretul este cu 38% peste cotatia de inchidere a actiunilor InterMune de vineri si cu 63% mai mare decat cel la care se tranzactionau in urma cu doua saptamani, cand au fost vehiculate primele informatii despre o posibila vanzare catre Roche, relateaza Bloomberg, potrivit Mediafax.

Acordul va fi perfectat inainte de sfarsitul anului. Actionarii InterMune vor primi si numerar si titluri Roche.

Roche isi va extinde astfel paleta de produse cu un nou medicament, pirfenidona, folosit pentru tratarea fibrozei pulmonare idiopatice, o boala fatala ce se manifesta prin ingrosarea tesuturilor pulmonare. Speranta de viata a pacientilor diagnosticati cu fibroza pulmonara idiopatica este doi-cinci ani. Cauza bolii nu a fost inca detectata. 

"Acordul va permite cresterea si consolidarea, la nivel global, al portofoliului Roche pentru tratarea afectiunilor pulmonare. Estimam lansarea pirfenidonei in Statele Unite ale Americii in 2014", a declarat directorul executiv al Roche, Severin Schwan. 

Este cea mai mare achizitie a companiei elvetiene de dupa 2009, cand a cumparat 44% din actiunile Genentech pentru aproximativ 46,8 miliarde de dolari.

Pentru primul semestru, Roche compania a raportat lichiditati suplimentare de aproximativ 8,6 miliarde de dolari.