• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Pfizer si Merck s-au aliat pentru a testa un medicament contra cancerului pulmonar

Pfizer si Merck s-au aliat pentru a testa un medicament contra cancerului pulmonar

Grupurile farmaceutice americane Pfizer si Merck s-au aliat pentru a lansa impreuna un set de teste clinice care vizeaza un medicament contra cancerului pulmonar, ce combina doua molecule create de cele doua companii, au anuntat marti reprezentantii acestora intr-un comunicat comun.

Testele clinice de faza 1 vor demara anul viitor, sub coordonarea grupului Pfizer, precizeaza AFP, potrivit Mediafax.
 
Ele vizeaza evaluarea potentialului terapeutic si toleranta organismului uman fata de un medicament contra cancerului pulmonar intr-un stadiu avansat sau chiar metastazat, care combina un inhibitor de enzima creat de Pfizer (crizotinib) si un anticorp creat de Merck (pembrolizumab).
 
Detaliile financiare ale acestui parteneriat nu au fost date publicitatii.
 
Cancerul pulmonar reprezinta o afectiune care se caracterizeaza printr-o crestere celulara necontrolata a tesuturilor plamanului.
 
In 2012, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), cancerul pulmonar se situa pe primul loc in privinta numarului de cazuri diagnosticate (1,8 milioane de cazuri, adica 13 % din totalitatea formelor de cancer diagnosticate), inaintea cancerului la san (1,7 milioane, adica 11,9 %) si a cancerului de colon (1,4 milioane, adica 9,7 %).
 
Cancerul pulmonar este de departe cel mai letal, cu 1,6 milioane de decese in 2012 (19,4 % din totalitatea formelor de cancer), inaintea cancerului de ficat (800.000, adica 9,1 %) si a cancerului de stomac (700.000, adica 8,8 %).

27 august 2014 17:39
Modifică setările cookies