“Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care Sensiblu SRL a preluat 78 de farmacii apartinand Sibpharmamed SRL. Autoritatea de concurenta a evaluat aceasta operatiune din punct de vedere al compatibilitatii sale cu un mediu concurential normal, in conformitate cu Regulamentul privind concentrarile economice. Ca urmare a analizei, Consiliul Concurentei a constatat ca aceasta operatiune nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia”, noteaza Consiliul Concurentei.

Potrivit sursei citate, Sensiblu SRL face parte din Grupul A&D Pharma Holdings N.V., avand ca obiect principal de activitate comertul cu amanuntul al produselor farmaceutice si parafarmaceutice in farmacii.

Sibpharmamed SRL, membra a grupului Polisano, are, de asemenea, ca principal obiect de activitate "comertul cu amanuntul al produselor farmaceutice in magazine specializate".

Activele achizitionate sunt in 41 de localitati: Alba Iulia, Arad, Bacau, Baia Mare, Braila, Brasov, Bucuresti, Buzau, Buzias, Caransebes, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Deva, Dorohoi, Focsani, Galati, Gheorgheni, Hunedoara, Iasi, Ineu, Medias, Mures, Oradea, Orastie, Petrosani, Piatra Neamt, Pitesti, Resita, Satu Mare, Sebes, Sibiu, Slatina, Targoviste, Targu Mures, Timisoara, Tulcea, Turda, Vaslui, Vulcan si Zalau.