“Tranzactiile Bitcoin in Romania depasesc suma de milion de euro si mai putin de cinci la suta dintre utilizatorii de carduri au wallet-ul instalat. Pentru noi acest procent de cinci la suta nu reprezinta un nivel ridicat, dar este mai mult decat zero. In prezent, avem in development in cadrul companiei o solutie de inteligenta artificiala. Am construit un sistem care a inceput sa invete, care a inceput sa dea niste corelatii. La momentul actual, putem schimba piata punand in comun informatii care sunt in beneficiul tuturor partilor implicate, respectiv comercianti si clienti - legati intre ei de modalitatea de plata”, a spus Antonio Eram, citat de Agerpres.

Conform reprezentantilor mediului bancar, in urmatorii zece ani bancile ar putea pierde pana la 28 la suta din cota de piata, ca urmare a concurentei firmelor high-tech.

“Modelul traditional de business practicat de banci este pe cale de disparitie. Firmele high-tech promoveaza servicii care sunt mai rapide, mai ieftine si ofera o experienta mult mai placuta utilizatorului. Reteaua bancara si personalul acesteia se vor restrange cu aproape o treime in urmatoarea decada, tocmai ca urmare a expansiunii start-up-urilor fin-tech”, potrivit unor studii bancare recente.