"Este foarte posibil sa fie variatii destul de mari. Nu se poate spune cu exactitate cum va evolua francul acum sau peste doua - trei saptamani. Cert este ca pana la finele anului se va intari fata de leu", a explicat Lucian Anghel.

"Francul fata de euro s-ar putea intari in continuare, el este cotat oricum in Romania prin intermediul euro, deci conteaza si cum va evolua leul fata de euro. Daca leul se intareste in raport cu euro, asta va ajuta la cursul leu -franc", a punctat economistul sef al BCR.

La randul sau, Nicolaie Chidesciuc, economistul sef  al ING Bank, a explicat pentru incont.ro ca prognozele indica o stabilizare a cursului franc - euro si chiar o usoara depreciere a francului in raport cu moneda unica europeana.

Moneda nationala s-a apreciat usor la deschiderea sesiunii interbancare de vineri, iar cotatiile au coborat spre 4,2650 lei/euro, pe o piata linistita si cu volume reduse de transfer, potrivit dealerilor.

In debut, cotatiile oscilau la 4,2650 - 4,2680 lei/euro, mai jos fata de nivelul de la finalul sedintei de joi, cand euro era schimbat pentru 4,2665 - 4,2695 lei.

Ulterior, paritatea a continuat sa coboare, iar in jurul orei 10:20, se situa in intervalul 4,2630 - 4,2650 lei/euro.

Valutele din regiune consemnau oscilatii nesemnificative in raport cu euro la deschiderea sesiunilor locale.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat joi o referinta de 4,2671 lei/euro, cu 0,45 bani peste rata precedenta, de 4,2626 lei/euro. Leul a continuat insa sa se aprecieze in raport cu moneda americana, iar cursul a coborat cu 0,33 bani, de la 3,1656 lei/dolar la 3,1623 lei/dolar.

Dobanzile afisate de bancile comerciale pentru sumele plasate pe termen de o zi s-au mentinut sub 2,5%.