Totodata, compania low-cost va modifica greutatea maxima admisa, de la 15 la 32 de kilograme.

In prezent, greutatea maxima admisa pentru un bagaj de cala este de 15 kilograme, iar taxa variaza in functie de greutatea bagajului si modalitatea de plata (on-line sau la aeroport).

De la 1 aprilie, pasagerii companiei vor putea transporta maximum trei bagaje de cala, fiecare cu o greutate de 32 de kilograme.

Taxa pentru bagajul de cala va fi de 63 de lei pe fiecare bagaj, daca se alege optiunea de cala in momentul rezervarii biletului, si 126 de lei daca taxa se achita in aeroport.

In ceea ce priveste bagajul de mana, greutatea maxima admisa este de 10 kilograme, iar pasagerii care vor depasi greutatea mentionata vor plati o taxa de 252 de lei.

 “Masurile sunt menite sa vina in ajutorul pasagerilor, permitandu-le sa calatoreasca cu un bagaj de cala mai mare, de pana la 32 de kilograme. In ceea ce priveste transportul bagajului de mana, regulile nu se modifica. Doar persoanele care vor depasi zece kilograme vor plati o taxa de 252 de lei, iar bagajul va fi inregistrat la cala. Se incearca evitarea situatiei in care pasagerii incearca sa calatoreasca cu un bagaj de mana mai mare de zece kilograme, care ar trebui să fie lasat in mod normal la cala. Va fi acceptat un numar maxim de trei bagaje de cala pentru fiecare pasager", a declarat purtatorul de cuvant al companiei Wizz Air, Daniel Amzar. 

Citeste mai multe stiri aici