Invesitorii trebuie sa fie egali in fata sistemului de taxare, asa cum ei isi doresc un sistem de taxare egal, corect si pe termen lung. Atata timp cat avem cota unica, cred ca e foarte bine sa ramanem in acest system, pentru toti investitorii in economia romaneasca”, a mai spus ministrul Finantelor.

Impozitul pe castigurile la bursa a fost suspendat in 2009, Guvernul Tariceanu motivand decizia prin sustinerea pietei de capital, care era lovita de criza.

Vladescu a mai spus si ca persoanele care au trenuri agricole pe care nu le muncesc ar trebui penalizate, dar a precizat ca inca nu a vorbit cu ministrul Agriculturi despre impozitarea terenurilor agricole.

Eu sunt un partizan al impozitarii terenurilor agricole. Si o penalitate pentru cei care nu cultiva terenurile agricole ar putea sa apara si, din punctul meu, de vedere e binevenita. Sustin acest model de penalizare pentru cei care tin aceste terenuri fara sa le cultive”, a precizat Vladescu.

Peste 400.000 de persoane, care detin mai mult de 1,5 milioane de hectare de terenuri agricole necultivate, ar putea plati penalizari, din primavara, a declarat pentru Mediafax Adrian Radulescu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii.

"In Romania exista 1,5 - 2 milioane de hectare de terenuri agricole necultivate, detinute de 4-500.000 de persoane", a spus Radulescu. El a adaugat ca se poarta discutii pentru stabilirea cuantumului viitoarei taxe.

Terenurile nelucrate reprezinta circa 20% din suprafata arabila a Romaniei, in conditiile in care sunt cultivate circa 8,1 milioane hectare.