Marian Vanghelie s-a intalnit, miercuri, cu Jay Burgess si Ryan Barnes, inalti oficiali ai Departamentului de Comert al SUA, pentru a identifica posibilitatile de atragere a unor investitori americani in Romania.

In timpul discutiilor, care au avut loc la sediul Departamentului de Comert al SUA, din Washington, primarul Marian Vanghelie a subliniat faptul ca Romania este un loc excelent pentru investitii, se precizeaza intr-un comunicat, citat de Mediafax.

"Sunt dispus sa fac orice efort, inclusiv acela de a colabora cu actualul Guvern si cu presedintele Basescu, pentru a atrage investitiile straine in Romania - in special pe cele din Statele Unite ale Americii, avand in vedere faptul ca situatia economica a tarii noastre este la pamant", a adaugat Marian Vanghelie, potrivit comunicatului mentionat.

Sursa citata mentioneaza ca oficialii Departamentului de Comert al SUA au dat asigurari de colaborare si asistenta, in incercarea primarului Vanghelie de a atrage, in Romania, investitori din Statele Unite, stabilind, in acest sens, un calendar de contacte pentru perioada urmatoare.