Romania este o piata marginala. Chiar daca este membra a Uniunii Europene, asta nu inseamna mare lucru din perspectiva pietei de capital. Uitati-va la Grecia! Are probleme mai mari cu datoriile decat o piata emergenta”, a spus Mobius.

Seful Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, isi argumenteaza afirmatia aducand in prim plan legislatia romana, care dezavantajeaza investitorii.

“Sunt multe exemple in care guvernul nu pare sa inteleaga cat de important este sa atragi investitori straini si mai ales sa-i tratezi corect si cinstit”, a explicat Mobius.

Vorbind de cresterea economica, acesta considera ca un procent de 2% nu este suficient pentru o tara de marimea Romaniei.

“Daca Romania vrea sa avanseze, sa se dezvolte economic, atunci cresterea tintita ar trebui sa fie de 5-7% anual. Dar pentru asta sunt necesare investitii. Si cum poti sa convingi un investitor sa vina la tine in tara cand tu nu ai un sistem legal de incredere?”, se intreaba Mobius.

Potrivit acestuia, in acest moment investitorii se simt inselati, iar Guvernul Romaniei ar trebui sa ia exemplul celor din Singapore sau Hong Kong.