Frigul se lasa mai tare prin sud si prin est, iar in sud-estul extrem mai sunt inca posibile precipitatii mixte si ceva polei.

In continuare vantul va sufla mai intens in Baragan, Dobrogea si sudul Moldovei, unde, local, va mai viscoli zapada.

Scad si temperaturile: la amiaza vom avea intre -7 si 3 grade.

In Dobrogea, vantul va sufla cu putere si va mai viscoli zapada. In zona litoralului este posibil sa cada lapovita, asa ca mare atentie la polei.

O sa ninga viscolit si mai sus, in Moldova si in nordul Munteniei. Temperaturile raman sub pragul inghetului.

In Bucovina si in nordul Moldovei gasim atmosfera inchisa, ninsori trecatoare si temperaturi extrem de scazute. Peste noapte revine gerul.

In Transilvania nordica si prin Maramures va continua sa ninga in cursul zilei, dar peste noapte precipitatiile se raresc. In regimul termic nu prea sunt schimbari.

In vestul tarii cerul ramane acoperit de nori si va mai ninge pana la apropierea noptii. Temperaturile scad usor fata de ieri.

In tinuturile centrale mai vin ceva ninsori si va fi mai frig in partea estica. In sud-vest astazi va ninge mult si stratul de zapada va continua sa creasca. Se mai raceste putin.

In tinuturile sudice se anunta frig si ninsori temporare. Vantul va avea unele intensificari in zona Munteniei.

In Bucuresti frigul persista si va mai ninge, indeosebi in prima parte a zilei. Vantul ramane activ, iar temperatura maxima se opreste la minus 2 grade. Peste noapte scapam de precipitatii, iar temperatura coboara pana la minus 6 grade.

La munte asteptam ger dimineata si noaptea si vreme rece in cursul zilei. Norii raman pe pozitii si vor aduce ninsoare in toate masivele. Spre seara, aria ninsorile se va restrange treptat catre Muntii Banatului si Carpatii Occidentali.

Vantul va sufla cu putere si va spulbera zapada, mai ales in zona crestelor.

Prognoza pe urmatoarele zile

Sambata si duminica, vremea va fi rece, mai ales in afara arcului carpatic. Precipitatiile vor fi din ce in ce mai rare, dar sa stiti ca revine ceata, insotita de chiciura sau de fulguieli trecatoare.

Temperaturile maxime incep sa creasca de duminica, insa pe timpul noptii vom avea si valori mai mici de -10 grade Celsius. Asadar nu scapam de noptile geroase.