"Cand vine vorba de planificarea bugetului pentru anul viitor, va trebui sa negociem cu UE si de asemenea cu toti ceilalti, la timpul potrivit", a declarat purtatorul de cuvant Peter Szijjarto.

Intrebat daca aceste declaratii anunta revenirea FMI la Budapesta la sfarsitul lunii septembrie sau inceputul lui octombrie pentru negocierea unui nou acord de finantare, Szijjarto a afirmat ca guvernul va continua discutiile cu organizatiile internationale.

"Ministrul Economiei, Gyorgy Matolcsy, a clarificat in weekend ca guvernul ungar va continua, desigur, discutiile cu organizatiile internationale, inclusiv FMI, UE si Banca Centrala Europeana", a aratat oficialul maghiar.

Discutiile dintre reprezentantii FMI si UE si guvernul ungar privind revizuirea acordului de imprumut extern incheiat in octombrie 2008 au fost suspendate sambata, dupa ce autoritatile de la Budapesta au refuzat sa introduca un nou plan de austeritate pentru reducerea deficitului bugetar.

Ungaria a optat, in schimb, pentru taxarea suplimentara a bancilor si plafonarea salariilor din sectorul public, inclusiv de la banca centrala, masuri neagreate de oficialii organizatiilor economice si financiare.