Casa Judeteana de Pensii (CJP) Vaslui a trecut la executarea silita, in baza unei sentinte judecatoresti, a unui pensionar care datoreaza Administratiei Finantelor Publice (AFP) Vaslui suma de 731.703 lei, reprezentand datorii acumulate la bugetul de stat, scrie Mediafax.

Potrivit conducerii AFP Vaslui, suma reprezinta obligatii fiscale pe care pensionarul nu si le-a platit in perioada cand detinea o societate comerciala.

"Persoanei in cauza i s-a atras raspunderea materiala pentru introducerea in faliment a societatii comerciale la care a fost administrator. Noi, ca si organ fiscal, ne-am indreptat impotriva sa si, in baza unei sentinte definitive si irevocabile, am obtinut titlu executoriu asupra veniturilor pe care le obtine in prezent", a declarat directorul AFP Vaslui, Ion Paval.

Pe baza hotararii de executare silita, CJP Vaslui ii retine pensionarului respectiv cate 313 lei pe luna, ceea ce reprezinta jumatate din pensia pe care o primeste de la stat, suma maxima permisa de lege. Astfel, in aceste conditii, debitul catre AFP Vaslui ar urma sa fie stins, teoretic, dupa 194 de ani.