Un singur kilometru ar putea sa coste 70 de milioane de euro. Enorm, daca ne gandim ca cel mai scump kilometru platit de Romania a fost de 26 de milioane de euro, pentru Bechtel.

Tunelul care se va construi pe sub parcul Herastrau ar incepe intr-un camp din Pipera. Cu o lungime de aproximativ 2 kilometri, acesta va avea o adancime maxima de 25 de metri si va trece pe sub magistrala de metrou care se va contrui in Baneasa. Iesirea din tunel va fi in apropiere de cartierul Damaroaia, spre bulevardul Poligrafiei.

Aceasta este doar o parte a drumului expres care va porni din noprd-est si va strabate orasul prin vest.

Pe o distanta de aproximativ 16 kilometri vor fi insirate in total 14 pasaje supraterane, sase tuneluri si patru gari noi. Noua artera va fi realizata in principal in apropierea caii ferate si se va intersecta pe traseu cu mari bulevarde si sosele, iar aici vor aparea nodurile.

In ultima varianta a inelului median se regasesc si propuneri noi pentru cateva gari, iar mare parte a drumului va fi pe trei benzi. Valoarea lucrarii ar putea ajunge la 1,5 miliarde de euro.

Asadar, un kilometru ar putea costa 70 de milioane de euro, adica de trei ori mai mult decat cel mai scump kilometru de autostrada construit vreodata in Romania: 26 milioane euro..

Oricum, vorbim despre inca un desen frumos pe hartie, pentru ca nu se stie nici macar data in care va fi organizata licitatia.

Deocamdata, chinezii care au construit cea mai mare autostrada suspendata din lume s-au aratat interesati.