Seful statului a adaugat ca datorita eforturilor populatiei, Romania a iesit din recesiune, mentionand ca spera ca cifrele statistice de la finalul lunii februarie sa confirme acest lucru, el precizand: "Suntem unde trebuie".

"As spune ca suntem acolo unde trebuie. Suntem acolo unde trebuie pentru ca, in primul rand datorita eforturilor populatiei, Romania a iesit din recesiune", a spus presedintele.

Traian Basescu a adaugat ca spera ca, in luna februarie, datele INS sa indice o crestere economica de 2,5% din PIB, ceea ce ar fi "una dintre cele mai mari cresteri din UE".

Traian Basescu a mai spus ca este nevoie de "un comportament modest si decent al politicienilor", el mentionand ca, desi nu au venit toti saraci in politica, atunci cand in tara se impun masuri de austeritate, "parca deranjeaza comportamentul arogant si lipsit de modestie".

"Avem nevoie de un comportament modest si decent al politicienilor. Eu nu spun ca toti au venit saraci in politica, dar cand esti in Parlament, cand esti in Guvernul Romaniei si in tara se impun masuri de austeritate, parca deranjeaza comportamentul arogant si lipsit de modestie", a afirmat Basescu.

Presedintele a spus ca poporul se serveste "nu doar in declaratii la televizor", ci si prin fapte. El a afirmat ca o proba a responsabilitatii politice consta in revizuirea Constitutiei.

"Avem nevoie si de o lege electorala, care sa le permita romanilor sa ii voteze pe cei mai buni, nu sa aflam ca intra in Parlament oameni de pe locurile doi, trei sau cinci", a mai spus el.

“Ne aflam intr-o situatie de criza. Evolutiile interne au suprapus peste criza si masuri extrem de puternice de modernizare a statului. In acelasi timp coalitia aflata la putere a realizat doua lucrui extrem de dificile: lupta cu criza si procesele extrem de dificile de modernizare a tarii, cum ar fi legi extrem de controversate sau nu foarte bine primite de cei carora li se adresau”, a spus seful statului.

Basescu a mai spus ca “prima obligatie este aceea de a restabili legatura de incredere intre mine si acea parte a populatiei care si-a pierdut increderea in presedinte”.

Si romanii care nu au iesit in strada s-au simtit solidari cu cei care dadeau semnale legate de saracie, de aroganta politicienilor sau legate de coruptie. As vrea ca romanii sa inteleaga ca imi este extrem de clara situatia in care se afla”, a explicat Basescu.

Ma adresez romanilor pentru ca manifestatiile din ultima vreme, scandarile din strada, mesajele de pe mijloacele electronice mi-au creat impresia ca pentru o parte dintre romani s-a creat o ruptura intre populatie si presedinte. Pentru romani, obligatia presedintelui de a-i reprezenta continuu este unul dntre imperativele majore”, a mai spus seful statului.

Presedintele Traian Basescu a vorbit, ieri, pentru prima data de la declansarea protestelor in strada, spunand ca "romanii sunt nemultumiti pe buna dreptate" si atacandu-i pe Iliescu, Ponta, Antonescu si televiziunile.

Presedintele a remarcat ca "se observa o veselie a demolarii", apreciind ca probabil reusita recunoasterii internationale "deranjeaza pe foarte multi".

El a mai spus ca obiectivul "unei categorii care se teme de urmarile legii" este "de a crea dezordine".