Concret, banii studentilor reflecta in mare parte nivelul de trai al parintilor, doua treimi dintre tineri intretinandu-se doar din sumele primite de acasa.

Un procent destul de restrans (14%) apeleaza la angajatori, iar o parte si mai mica dintre tineri (7%) se bazeaza doar pe bursa.

In privinta impartirii timpului intre job si facultate, studentii politehnisti sunt in top - aproape o treime avand si un loc de munca.

In cazul celor de la ASE, procentul studentilor cu job este intre 10 si 20%, in timp ce la polul opus se afla studentii de la medicina, mai putin de unul din zece avand si un loc de munca.

Nivelul taxelor de scolarizare polarizeaza social si facultatile: la medicina si in marile centre se gasesc tinerii instariti, in timp ce universitatile mici din provincie au, cel putin tinand cont de medie, studenti mai saraci.

Bursa nu mai este un venit care sa asigure un nivel minim pentru intretinere, dar si ca tinerii isi schimba rapid modul de viata. Spre exemplu, majoritatea sunt multumiti de conditiile din cantine, insa doar o cincime mananca saptamanal in respectivele spatii.

Citeste mai departe materialul pe www.gandul.info!